Hlavní obsah
Článek

Zní to jako pohádka – večer dáte maso do hrnce a jdete spát. Ráno máte uvařeno. Anebo si všechno připravíte do hrnce hned po snídani, vyrazíte s dětmi na procházku, a když se vrátíte, můžete rovnou servírovat oběd. Že nevěříte? Vyzkoušejte novinku – pomalý hrnec CrockPot® Saute – a už nejspíš nebudete chtít vařit v žádném jiném.

Elektrické pomalé hrnce dobývají svět. Navzdory svému jménu totiž dokážou maximálně šetřit čas a co je podstatné – pracují samostatně, bezchybně a vůbec nás přitom nepotřebují. Opravdu – ochotně uvaří za nás, ale pochvalu za skvělý oběd dostaneme my. No, nezní to lákavě?

Foto: Super.cz
Pomalý hrnec CrockPot 3,5l

Princip je přitom geniálně jednoduchý – pokrmy se v pomalém hrnci připravují při nízké teplotě, zato však dlouho (4-8 hodin). Díky tomu se chutě dokonale propojí a suroviny změknou, a hlavně veškeré chutě i vůně zůstanou v hrnci. Skvělé je, že se člověk nemusí vaření jídla vůbec věnovat, nemusí být dokonce ani doma! Vaření je přitom vysoce bezpečné, výhodou je i nízká spotřeba energie.

Foto: Super.cz
Pomalý hrnec CrockPot 2,4l

Ti, kdo už pomalé hrnce vlastní, vám budou rádi vyprávět o křehounké kachně s rozpadajícím se jemným masíčkem nebo o excelentní svíčkové. Jenže tenhle výdobytek moderní doby si s přehledem poradí i s levnějšími druhy masa, jako je ramínko, bůček, přední hovězí nebo kližka. Pomalý hrnec zároveň dobře poslouží i těm, kteří maso k životu nepotřebují. Vegetariánské pokrmy, jako je čočka, řepa nebo luštěniny, z nich chutnají taky skvěle. Využití pomalého hrnce je opravdu všestranné – můžete v něm připravit zrovna tak škvarkové sádlo jako ghee, anebo vařit zcela bez tuku. Skvělý je i pro vaření marmelád a přes noc připraví dokonce i ovesnou kaši k snídani.

Při používání pomalého hrnce můžete vaření oběda doslova „vypustit z hlavy“ – jídlo se nemůže připálit (stačí přidat minimum vody) ani neuteče. Spokojeni budou i všichni vyznavači zdravého životního stylu i diet – tím, že se vaří při nízké teplotě, tuky se nepřepalují a vitamíny ani minerální látky se neznehodnocují – všechny nutriční hodnoty jídla zůstávají zachovány.

Pořídit si pomalý hrnec do domácnosti je každopádně výhoda – jen je třeba zvolit ten správný a opravdu kvalitní. Různým „no name“ hrncům se proto raději vyhněte, přinesly by vám jen zklamání. Vsaďte na ověřenou, lety vyzkoušenou, a zároveň jedinou originální značku na českém trhu – pomalý hrnec Crock-Pot®.

Foto: Super.cz
Vnitřní nádoba Pomalého hrnce CrockPot 3,5l

Pozor! Například typ Crock-Pot® 6 l Saute má jedinečnou výhodu, a sice vyjímatelnou vnitřní nádobu s povrchem DuraCeramic, což je odolná povrchová vrstva. Díky tomu ji můžete s klidem postavit na všechny plotýnky sporáků včetně indukčních a osmažit třeba cibulku a maso anebo vložit do trouby (například s hotovou kachnou na dopečení kůrčičky). Tuto vlastnost nemá žádný jiný hrnec na pomalé vaření na českém trhu. Víte snad o lepším dárku k letošním Vánocům?

Foto: Super.cz
CrockPot

Další články

Načítám