Hlavní obsah
David Zápal
Článek

S předevčírem zesnulým zpěvákem Karlem Štědrým (†80) se příští středu 15. listopadu v 11 hodin přijde do Velké obřadní síně strašnického krematoria v Praze rozloučit velká řada lidí. A bude jich tolik, že vdova Eva Štědrá si na pomoc s pohřbem musela najmout kamaráda zesnulého manžela, který jí pomůže smuteční událost zorganizovat!

„Je pravda, že mě manželka Karla Eva požádala, abych se podílel na organizování pohřbu. Z Karlova odchodu je mi moc smutno, produkovat jeho pohřeb není nic příjemného, ale samozřejmě jsem to bez mrknutí oka přijal,“ řekl Super.cz Petr Salava.

Jeho první úkol je trochu nezvyklý. „Do obřadní síně se vejde asi pět set lidí, nicméně za rodinu přijde kolem padesáti lidí, míst k sezení je jen kolem osmdesáti. A kvůli tomu, že se s Karlem přijde rozloučit řada jeho vrstevníků, kteří by patrně stát nevydrželi, musíme je také posadit. Proto řešíme dovoz židliček, abychom měli aspoň dalších padesát míst k sezení navíc. Některým z Karlových kamarádů je osmdesát, jiným i devadesát let,“ vysvětlil nám Salava.

Spekulovalo se také o tom, že by se přenos živě promítal na obrazovku na nádvoří krematoria. „Nakonec to dělat nebudeme. Určitě se objeví během smutečního obřadu projekce fotografií, na kterých bude vidět, jak šel s Karlem čas. Na poslední cestu mu zahraje velmi znělý Golden Big Band Prague,“ popsal organizátor pohřbu.

Naposledy s přítelem mluvil minulý týden. „Telefonovali jsme spolu, domlouvali jsme se na neděli na návštěvu. K té už nedošlo, v neděli ráno ho bohužel odvezla záchranka,“ smutní Petr Salava.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám