Hlavní obsah
Článek

Dva roky po odchodu Vinnetoua jej na onen svět následovala i jeho láska Ribana. Karin Dor už stejně jako Pierre Brice patří mezi zesnulé legendy.

Německá herečka se do povědomí diváků nejvíce zapsala jako Ribana z filmu Vinnetou - Rudý gentleman. Karin si zahrála i v dalších adaptacích knih Karla Maye včetně Pokladu na Stříbrném jezeře, tam už ovšem ztvárnila jinou postavu.

Kromě westernů z německo-francouzsko-jugoslávské koprodukce se představitelka Ribany uchytila i ve Velké Británii. Na vrcholu slávy byla v roce 1967, kdy jako první Němka získala roli Bondgirl. Ve film Žiješ jenom dvakrát okouzlila agenta 007 s tváří Seana Conneryho. O dva roky později si ji do thrilleru Topaz vybral Alfred Hitchcock.

Od 70. let se Karin Dor před kamerou objevovala jen nárazově. Ještě v roce 2015 měla menší roli v německém filmu Die abhandene welt.

Svatební šaty oblékla celkem třikrát. Po dvou rozvodech se provdala za producenta George Robothama, který zemřel v roce 2007. Jediným potomkem Karin Dor je herec Andreas Rennel (61) z jejího prvního manželství.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám