Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Před rokem na ni byla upírána obrovská pozornost díky jejímu působení v doposud poslední řadě StarDance. Olga Šípková nezahálí ani dnes a je zahlcena prací. Profesionální dráhu ve sportovním aerobiku vystřídala za moderátorskou kariéru a pouští se do dalších projektů.

Olgo, před pár dny to byl rok, co jste působila v taneční soutěži StarDance, díky které vás sledovalo obrovské množství diváků. Zanechala ve vás něco účast v soutěži a tancujete ještě?

Zanechala hodně! Nejen nádherné vzpomínky, ale i pozvání na plesy, kde s mým báječným tanečníkem Markem Dědíkem předvádíme naše tance, ale i moderujeme. Už máme nabídky i na letošní podzim a zimu.

Takže tanec je stále součástí vašeho života?

Ano, moc mne to baví a vážím si toho.

Je známo, že moderujete pořad Sama doma a působíte v Českém rozhlase Dvojka. Čemu se kromě toho ještě věnujete?

Mám hezkou práci, která mne baví, čekají mne taneční vystoupení, nadšenci pro cvičení v různých městech, mám velkou chuť vzdělávat se a předávat své zkušenosti lidem i v přednáškových sálech. Moc mne těší čas s mými dětmi, zejména s dcerou Adélkou, které je třináct a pomalu poznává svět. Sedmadvacetiletý syn Michal je již samostatný a tomu zpovzdálí držím moc palce.

Nedávno jste také otevřela další fitko. Jaký z toho máte pocit?

Povedla se krásná věc… Parta nadšených lidí se s důvěrou obrátila na odborníky z našeho řetězce fitness center, otevřela velké a moderní fitness přímo v srdci Prahy. Je pravda, že už máme dvacetileté zkušenosti a je to již páté fitko, pod které jsme se se společníky podepsali. Pocity jsou moc fajn, protože se šíří naše myšlenka a naše poslání. Dělat lidem radost, starat se o jejich fyzické i duševní zdraví.

Budete zde taky někdy cvičit?

(smích) To už bych se asi musela naklonovat! Doba, kdy jsem byla ve fitku celé dny, pomalu od rána do večera, je už dávno za mnou. Tím, že jsem se před léty odstěhovala z Prahy, a navíc ještě s malým dítětem, postupně jsem se i s prací odstěhovala ven. Právě proto, abych mohla být s dcerkou, a nežila v autě. Naštěstí tato fitka mají týmy skvělých lektorů a má lekce by byla jen drobným doplňkem.

Jak často cvičíte? Jak vypadá Váš tréninkový plán?

Já stále cvičím. Nejedná se ale o žádný tréninkový plán. Ten jsem měla před dvaceti lety, kdy jsem sbírala medaile po světě (smích). Vedu lekce pro veřejnost, o víkendech jezdím turné po Čechách a na Moravě, organizuji sportovní víkendy a zájezdy k moři pro aktivní lidi. Začala jsem dělat i personální trénink, kdy docházím ke klientům domů a pomalu se dostávám i k „necvičící práci“. Před dvěma roky jsem vystudovala kurz akreditovaného kouče, což je skvělý doplněk k mé práci s lidmi, a i pro mne samotnou. Zatím se věnuji spíš skupinovému koučinku pro firmy nebo na Tělo a mysl tour s Davidem Hufem.

Takže rčení o kovářově kobyle u vás neplatí?

To určitě ne. Má práce je spíš takovým posláním. Držím se v dobré kondici, dělám vše pro to, abych měla radost ze života, a to předávám i lidem.

Reklama

Další články

Načítám