Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Dvacet let se po sametové revoluci (1989) věnoval podnikání a vděční Češi ho za to zahrnuli tak obrovským množstvím peněz, že jimi skoro mohl přitápět, kdyby měli doma zimu! Zpěvák Karel Štědrý (†80), který zesnul v úterý, jako by jeden čas držel po celé zemi monopol na nápojové automaty. Takže kdo si v devadesátých letech nechal udělat od kávového automatu cappuccino či čokoládu, ten pravděpodobně přispíval k jeho slušnému bohatství.

Firmu prodal před několika lety a na účtu mu od nových majitelů přistála opravdu pěkná sumička. Kolik, to nikdy nechtěl říci, odborníci se ale shodli na tom, že pod sto miliónů to patrně rozhodně nebylo. Spíš naopak.

„Pořídili jsme si za to se ženou krásný dům,“ řekl Super.cz Štědrý v roce 2015, to ale byla jeho vrozená skromnost.

Zatímco jiným podnikatelům Češi často závidí, zpěvákovi gentlemanovi asi málokdo. Peníze si opravdu vydřel, a navíc dál zůstával milý, laskavý a všem vždy nápomocný.

„Za půjčené dva milióny jsem na začátku nakoupil dvacet automatů, ručil jsem navíc jen jimi, to byl zázrak. Ze začátku jsem je od rána do večera objížděl s hadrem a doplňoval to sám. Kolegové z branže se mi divili, připadalo jim to nedůstojné. Prý co kdyby mě někdo poznal. Sami se ale po revoluci živili blbě. Já ale docela dobře,“ smál se v našem rozhovoru.

Z původních dvou desítek automatů jich byly při jeho odchodu z firmy dva tisíce nápojových, dalších 900 na bagety a různé laskominy. Až tak šikovný byl!

Který z hitů Karla Štědrého máte nejraději?
Potkal potkan potkana
5,7 %
Mám malý stan
61,7 %
V naší kanceláři
2,5 %
Milenci v texaskách
27,9 %
Písmena
2,2 %
Celkem hlasovalo 2700 čtenářů.
Související témata:
Bohatství

Reklama

Další články

Načítám