Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Když v létě Karel Štědrý (†80) veřejnosti oznámil, že bojuje s Alzheimerovou nemocí, nikdo nečekal, že jeho konec přijde tak rychle. V úterý v půl páté ráno ale přesto bohužel vydechl naposledy. Redaktor Super.cz s ním hovořil v polovině září poté, co nějakou dobu strávil v nemocnici, a byl to jeden z nejtěžších rozhovorů, který kdy zažil.

„Jsem dost špatnej. Mám bolesti. Skoro všechno, co je ohledně zdravotních potíží možné, to se mi děje,“ hlesl smutně zpěvák (přečtěte si také dojemné vzpomínky kolegů na Štědrého), ale konkrétně své potíže nechtěl specifikovat.

V posledních letech nicméně prodělal spousty vážných operací, vyjmuli mu třeba z těla i srdce, dostal několikanásobný bypass a novou srdeční chlopeň.

„Mám za sebou padesát chemoterapií. Už jsem měl rakovinu snad všeho. Taky mám za sebou různé opravy a operace. Člověk má tedy o zdraví obavy. Ale přestože jsem měl snad už všechny nemoci, od astrologa mám předpovězeno, že tu budu do devadesáti, takže s tím počítám,“ prozradil nám Štědrý v roce 2015. Bohužel se předpověď nesplnila.

„Původně jsem šel do nemocnice (počátkem září – pozn. red.) kvůli bolesti kyčlí a kloubů, ale rozšířilo se to. Pohybovali se mnou, cvičil jsem, ale nebylo to moc platné. Pod dohledem lékařů se snažíme, aby to bylo lepší,“ prohlašoval necelé dva měsíce před svým úmrtím velký kamarád Karla Gotta. Pak se ale smutně rozloučil, protože kvůli zdraví a také kvůli smrti bratra neměl na další vybavování náladu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám