Hlavní obsah
Článek

Představitelka princezny Krasomily z nejnavštěvovanější filmové pohádky Pyšná princezna (1952) Alena Vránová (85) je i v pokročilém věku stále vitální dámou s jiskrou v oku. Jen role, které se rozhodne přijmout, už si dnes pečlivě vybírá. Po čase se tahle herecká legenda zase postavila před televizní kamery v jedné z epizod seriálu Trapný padesátky.

Vždy elegantní dáma se v roli protivné matky Kornélie nebála zošklivit a předvedla ve své nejnovější roli proměnu, která bere dech. Vránová se ukázala jako umírající hysterická stařena citově vydírající svou dceru v podání Kláry Melíškové i rozšafná skvěle vypadající dáma milující život a dobrodružství. Na fotky se mrkněte ve fotogalerii.

Na divadelních prknech momentálně Alenu Vránovou ale bohužel vidět nemůžeme. „Dávám si trochu pauzu, tak bych je zklamala, kdybych je pozvala na moje představení. Moje poslední krásné představení byla Poslední romance. Mám teď nějaké problémy, které musím vyřešit. Ale těším se, až budu zase hrát. Ale zdravotní problémy to nejsou," řekla Super.cz Vránová letos na jaře v Národním divadle, kde obdržela Cenu Thálie za celoživotní mistrovství.

Reklama

Další články

Načítám