Hlavní obsah
Článek

V době, kdy ceny potravin závratně stoupají, jeví se stále aktuálnější otázka, jak je zachovat co nejdéle čerstvé, aby nekončily předčasně v odpadkovém koši. Jak se zdá, ideální řešení představují vakuové svářečky, které dokážou prodloužit životnost potravin až 5x! Je však třeba vybrat tu správnou…

Nastává čas vakuování

Každou potravinu je třeba uskladnit tak, aby měla šanci zůstat co nejdéle čerstvá a uchovala si kvalitu a své typické vlastnosti. V mnoha domácnostech se pro tento účel používají mrazicí sáčky a potravinové fólie, jejichž účinek je ale pouze krátkodobý. Mnohem efektivnější je vakuování, při kterém se od potraviny odsaje vzduch. Bez kyslíku se netvoří plísně a jídlo se nekazí. Tímto jednoduchým způsobem je možné prodloužit životnost čerstvých potravin až o několik týdnů nebo měsíců a u mražených a suchých potravin až o několik let. A to už přece stojí za úvahu. Jak na to?

Foto: Super.cz
Novinka- Vakuovačka FoodSaver FFS010X na dózy a zip sáčky

Pozor na hladkou fólii

Chcete-li začít s vakuováním potravin, budete potřebovat vakuovou svářečku. Na trhu je k dostání mnoho přístrojů, ale stejně jako v případě jiného zboží, i zde existují velké rozdíly v jejich kvalitě. Aby byla potravina perfektně zavakuovaná, nesmí k ní skrze fólii proniknout kyslík a zároveň od ní nesmějí odcházet vodní páry směrem ven. S takovým úkolem si ale některé vakuové svářečky neporadí. Používají totiž hladkou fólii, která je slabá, lepí se a snadno se propíchne. Proto – ošetříte-li potraviny tímto způsobem, příliš si nepomůžete – doba skladování se prodlouží jen minimálně.

Foto: Super.cz
Vakuová svářečka fólií FoodSaver V2860

Vsaďte na FoodSaver

Pro dokonalý výsledek přitom stačí pohlídat si, aby vakuovačka měla profesionální silnou drážkovanou fólii. Právě takovou používají všechny typy vakuových svářeček FoodSaver, které umožňují dokonalé odsátí vzduchu a vytvoření vzduchotěsného spoje. U takto zavakuované potraviny máte stoprocentní jistotu, že vám vydrží v nezměněné kvalitě až 5x déle, než kdybyste ji uložili klasickým způsobem. Sáčky z této speciální silné drážkované fólie můžete navíc umývat v myčce a používat opakovaně. A zmrazené potraviny můžete v této fólii rovnou vařit, rozmrazovat nebo ohřívat v mikrovlnné troubě.

Tip na uskladnění polévky nebo vánočního cukroví

Ke svářečkám Foodsaver je možné dokoupit speciální dózy s odsáváním, které se perfektně hodí k uskladnění ovocných a zeleninových salátů, sypkých nebo tekutých potravin či hotových pokrmů. Snadno tak na dlouhou dobu uskladníte polévky, omáčky, ale i kávu, mouku, rýži, mleté oříšky nebo třeba vánoční cukroví. Dózy jsou vyrobeny ze speciálního materiálu, který neobsahuje bisfenol A (BPA), přitom jsou lehké, odolné proti rozbití, nepřejímají pachy ani chutě. Dózy s potravinami se hodí pro uskladnění ve spíži, ledničce nebo mrazáku. Navíc je můžete bez problémů ohřívat v mikrovlnné troubě a mýt v myčce nádobí.

Foto: Super.cz
Dózy Fresh pro vakuovačky FoodSaver – různé velikosti - 0,7 až 2,3 l

Více na: www.bionaire.cz

Další články

Načítám