Hlavní obsah
Článek

Jak Super.cz již informoval, herec a dabér s charizmatickým chraplákem Jiří Pomeje (†54) se dozvěděl nemilé zprávy: rakovina se mu i přes ozařování rozšířila, zasáhla druhou hlasivku a podle lékařů je jedinou nadějí na záchranu okamžitá operace, při níž mu „vyberou hrtan“ a dostane takzvaného slavíka. Pomeje ale jasně řekl, že radši zemře, než aby přišel o hlas. A nyní přišel s variantou, která ho ale spíš může ohrozit na životě!

„Je to celé v hajzlu a bohužel je to pravda. Manžel mi tu zprávu řekl ve čtvrtek, hned jsem jela do nemocnice, abych si informace ověřila. Pan docent mi je potvrdil,“ řekla Super.cz zničená hercova manželka Andrea Pomeje.

„Jirka je na tom nyní opravdu strašně zle. Ale ihned se nadchl pro variantu hladovky. Bude ji držet 42 dnů. Existují případy, kdy to pomohlo, rakovinové buňky to zabilo a pacienti byli vyléčení. Teď mu hodně na internetu hledám tyhle články. Brzy to zahájí, chtěl by to stihnout ukončit do Vánoc. Bude pít jen zeleninové šťávy a bylinné čaje a už si nesmí dát kapku alkoholu,“ říká Andrea.

Jenže internet je také plný varování lékařů: zákeřnou nemoc hladovění (tzv. Breussova hladovka) prý nemůže zničit, rakovinové buňky jsou proti vyhladovění velmi imunní. A spousta pacientů, kteří tuhle pokusnou léčbu podstoupili, pak zemřela, aniž by stihla nastoupit na tu konzervativní.

Onkologičtí pacienti navíc potřebují živiny, které jim při hladovce chybí.

„Obecně alternativní metody nedoporučuji a vždy radím podstoupit léčbu klasickou, kterou navrhuje onkolog. Alternativní metody by měly být pouze doprovodné, neměly by tvořit základ léčby,“ uvedla pro Super.cz lékařka MUDr. Martina Smítková.

Jiří Pomeje by měl na operaci, kterou nyní zásadně odmítá, nastoupit velmi brzy, kvůli hladovce ale i oznámení svého rozhodnutí lékařům oddaluje. „V Ústřední vojenské nemocnici mu řekli, že by stačilo i po Novém roce, v Motole, kam ho poslali pro další lékařský názor, byli ale striktnější: nejpozději do měsíce by podle nich měla operace proběhnout. Manžel je ale skálopevně přesvědčený, že si hrtan vzít nedá. Kdyby šlo ale do tuhého, doufám, že názor změní. Teď ale všechnu naději upírá k hladovce. Výsledek je prý vidět okamžitě,“ dodala Andrea Pomeje.

Související témata:
Alternativa

Reklama

Další články

Načítám