Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Jiří Pomeje (†54) teprve nyní prožívá nejtěžší chvíle svého života! Přes ozařování se mu naplno vrátila rakovina hrtanu a dostal na výběr: buď podstoupí operaci, při které přijde o hlas a dostane slavíka, ale s omezeními tu bude dál, nebo se nejpozději do pár let zhoubná nemoc dostane všude a zemře. Zoufalý herec prohlašuje, že nechce být mladé manželce na obtíž a že zvolí raději odchod ze světa!

Pomeje byl minulé pondělí na zákroku, při kterém mu odebírali vzorky na histologii. Výsledky mají být až ve středu, nicméně podle Jirky je vše dnes už jisté.

Herec vše tajil dokonce i před svou ženou Andreou a matkou. „Jsem úplně na dně, na tom nejhlubším. Oni to takovou kamerkou zjistili už při tom zákroku. Rozlezlo se mi to tak, že ani chemoterapii či jiný invazivní zákrok nezvažují. Postavili mě vlastně před otázku: Žít, nebo zemřít,“ prohlásil pro Blesk zničeně.

Má na výběr: buď fungovat se slavíkem dalších pětadvacet let, nebo bez operace možná jen rok, dva, maximálně tři.

Lékaři by mu při operaci odstranili celý hrtan a udělali by mu otvor do dýchací trubice v přední straně krku, takzvaného slavíka.

Jenže to v návalu emocí nyní rezolutně odmítá.

„Nechci slintat, nechci smrkat krkem, nechci se utopit, když se ponořím do vody. Nedopustím, abych zkazil život manželce a dcerce. Na to nemám právo! To si radši s nimi užiju chvilku ještě hezký věci a potom zmizím,“ prohlásil Jiří, který podobně mluví už delší dobu.

Jeho blízcí ale věří, že si to ještě rozmyslí. Má na to prý sotva měsíc, později se prý rakovina začne šířit dál a mohlo by být už pozdě.

Reklama

Další články

Načítám