Hlavní obsah
Článek

Soutěž krásy s ekologickým podtextem Miss Earth má svou letošní královnu. Vítězkou se stala šestadvacetiletá Karen Ibasco z Filipín. Za Českou republiku soutěžila Iva Uchytilová, která se umístila v top osmičce.

Miss Earth je soutěž podporující a propagující ekologická témata. Finalistky tak při rozhovorech odpovídají i na otázky zaměřené právě na ekologii. Dotaz, co je největším nepřítelem pro Zemi, zodpověděla Ibasco následovně: „Nemyslím si, že to je změna klimatu. Skutečným problémem jsme my, naše ignorance a apatie. Musíme to změnit, protože společně, jako globální komunita, bude mít naše snaha velký efekt na ochranu našeho domova, naší planety.“

Rozdány byly i další tituly. Miss Earth Air se stala Nina Robertson z Austrálie, Miss Earth Fire je Ruska Lada Akimova a Kolumbijka Juliana Franco se stala Miss Earth Water.

Letos se soutěžilo na Filipínách, titul tak zůstal ‚doma‘. Ibasco je již čtvrtou Filipínkou, která se od roku 2001, co se soutěž pořádá, stala vítězkou. Dívky z Filipín bodovaly také v letech 2008, 2014 a 2015. I Česká republika má své zastoupení mezi vítězkami - v roce 2012 skvěle reprezentovala Tereza Fajksová.

Reklama

Další články

Načítám