Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Gabriela Heclová patří mezi nejznámější tváře českých sociálních sítí (kde si říká Gabrielle Hecl). Na svých profilech má kolem miliónu fanoušků. V současné době se ale navíc věnuje zpěvu, studuje Pražskou konzervatoř a 19. listopadu ji čeká opravdu velká událost. Díky soutěži, kterou vyhrála, si totiž zazpívá po boku Jamese Newtona Howarda, jednoho z předních světových skladatelů filmové hudby.

Howard složil hudbu k více než stovce slavných hollywoodských velkofilmů. Mezi ty nejzásadnější patří hudba k filmu Pretty Woman, Vyvolený, King Kong, Já Legenda, Fantastická zvířata a kde je najít nebo Hunger Games. K právě posledně jmenovanému filmu se také váže soutěž, kterou Howard vyhlásil k příležitosti jeho pražského koncertu. Hledal zpěvačku "z davu", která s ním zazpívá píseň Hanging Tree, kterou v originále zpívá Jennifer Lawrence. Z mnoha talentovaných zpěvaček si Howard vybral právě Gabrielu, která píseň zazpívá za doprovodu Českého národního symfonického orchestru na koncertě v Kongresovém centru.

"Znáte to, prostě posté projíždíte sociální sítě a vše, co se na internetu děje. Najednou vidíte soutěž, která vás zajímá, a tak si řeknete, proč to nezkusit, za to nic nedám. No a pak vám přijde e-mail, že jste vyhráli. Tomu, mezi námi, doteď nevěřím a asi to začnu vnímat, až když budu stát na pódiu," řekla Heclová k úspěchu.

Gábina v současné době začíná se svou hudební kariérou. Zatím však nemá vlastní repertoár, ale už na něm pracuje. "Do nového roku bychom chtěli mít hotový singl, tak jsem zvědavá, jestli to stihneme, a jak to bude celé vypadat. Zpívám občas na nějakých akcích, ale protože nemám vlastní písničky, tak to není úplně ono," dodala Heclová.

Reklama

Další články

Načítám