Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Synátor měl často u táty zle a sem tam se seznámil s jeho pádnou rukou. To dcerunka byla hýčkaná jako vzácná keramika a na rozdíl od bráchy si na nic příšerného nevzpomíná! Řeč je o dětech Jiřího Zmožka Marcelu Zmožkovi a Markétě Zahradnické. Ti na kameru Super.cz hovořili o slavném tatínkovi!

On sám se po finančním krachu v devadesátých letech uzavřel do sebe a s novináři nekomunikuje. Proto bylo překvapení, když nedávno vyšlo najevo, že má nádor na krku, který se nedá operovat.

„Když jsme chodili po doktorech na kompletní vyšetření, třeba kvůli štítné žláze, strach jsme měli. Už v té době nám lékaři říkali: ‚Je možné, že se to bude zvětšovat, ale bojíme se to operovat. Vede tam hlasivka a pak by pan Zmožek nemusel nejen nikdy zpívat, ale ani mluvit,‘“ říká Marcel, sám úspěšný zpěvák.

S tátou si prý v dětství užil svoje a častokrát to dost bolelo. Jak dnes ale uznává, většinou si to pořádně zasloužil.

„Z pohledu zralého chlapa a rodiče to už vnímám jinak. Nebylo to ani tak peklo s tátou, jako spíš jeho se mnou. Byl jsem průšvihář vždycky, takhle už taky umřu. Pořád jsem měl poznámky. Třeba: ‚Bezdůvodně kousl spolužačku do ruky‘ nebo: ‚Posmívá se mi za zády‘,“ vybavuje si.

„Bratr to s tátou opravdu neměl úplně lehké. Holčičky ale tatínkové rozmazlují, takže já složité dětství neměla. Na mě byl hodný. Čas měl jak kdy. Vyžadoval, abychom hráli na klavír, a na to si ho vždycky udělal. Ale jinak nás nechával k výchově spíš mamince,“ říká dcera Jiřího Zmožka Markéta Zahradníková.

Ta se i přes dyslexii stala úspěšnou spisovatelkou. Čtenářům se líbil její knižní rozhovor se Zbigniewem Czendlikem Postel hospoda kostel a brzy jí vychází půvabná dětská knížka o životě andělského učedníka v nebi Kryštofovy nebetyčné maléry, Tu vychvaluje nejen populární farář, ale i Lucie Vondráčková nebo Jiří Strach.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám