Hlavní obsah
Článek

Manželka Jiřího Krampola (85) Hana se poprvé po své hospitalizaci na psychiatrii objevila ve společnosti. Krampolová kombinovala alkohol s léky a hrozilo, že skončí opravdu špatně.

I díky péči manžela, jenž své ženě nastavil tvrdé mantinely a pravidla, se Krampolová dala do kupy a mohla svého muže podpořit na společenské akci. Konkrétně se jednalo o křest biografického povídání Jeana Paula Belmonda Mých tisíc životů, fotografické knihy Belmondo o Belmondovi a také audioknihy hercovy biografie, kterou Krampol jako dvorní český Belmondův dabér namluvil.

Krampolová se na křest náležitě vyšvihla a slušelo jí to. Rozdávala úsměvy na všechny strany a bylo vidět, že se její zdravotní stav výrazně zlepšil. A díky tomu měl dobrou náladu i Krampol, jenž Belmonda daboval více než třicet let.

„Měli jsme něco společného a něco i rozdílného. Společné bylo naše mládí, kdy akce střídala akci, o smích i napětí nebyla nouze. On prováděl svoje ptákoviny v Paříži, já na Žižkově. A to rozdílné bylo, že on měl bohatého tatínka, ten můj byl chudý. To ale nebylo podstatné. Jeho role jsem bral za své, vždycky se těšil na další a užíval si je. Děkuji Vítu Olmerovi, který mi kdysi nabídl tohohle Francouze dabovat a prožít s ním spoustu dobrodružství,“ nechal se slyšet Krampol.

„Tu audioknihu jsem dělal s velkou chutí. Čtení ze stejnojmenné knížky mi vracelo vzpomínky. Je to krásně napsané a já se bavil. Knih o Belmondovi vyšlo hodně, tuhle si napsal sám a povedla se,“ uzavřel spokojeně Krampol.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám