Hlavní obsah
Článek

Česko-slovenská pohádka autorů Petra Šišky a Dušana Rapoše pro celou rodinu vzniká na základě nové dětské česko-slovenské knihy Když draka bolí hlava. Zajímavostí je, že jedna dračí hlava mluví česky a druhá slovensky.

Autoři knížky se skvělými a neotřelými ilustracemi slovenského výtvarníka Martina Schwarze nic neponechali náhodě a interaktivitu pohádky zvýšili česko-slovenským slovníčkem, u kterého si ti zkušenější připomenou slova, která kdysi běžně používali, a ti nejmladší se možná i zasmějí u výrazů jako čučoriedky, golier, drevokocúr anebo cencúľ.

K pohádce vznikají i písně, které v klipové verzi zazpívají velké osobnosti české a slovenské hudební scény. První a zároveň titulní píseň nazpívali společně Karel Gott (†80) s dcerou Charlotte Ellou. Píseň se jmenuje Když draka bolí hlava a jejími autory jsou skladatel Lešek Wronka a textař Petr Šiška.

„Odjakživa mám rád klasické pohádky, kde dobro zvítězí nad zlem. Navíc se mi líbí, když je v pohádce roztomilý humor. A když jsem byl osloven Petrem Šiškou, abychom společně s dcerou Charlottkou nazpíval titulní píseň k této pohádce, nemohl jsem říct ne. Četl jsem scénář pohádky a příběh s draky, princi i princeznami mě oslovil a nabídku jsme s Charlottkou přijali,“ svěřil sám Karel Gott, který už loni s dcerou nazpíval skladbu k pohádce Anděl Páně 2.

Producent Petr Šiška se svým týmem plánuje, že pohádka se co nevidět zfilmuje. V kinech bychom ji mohli vidět už příští rok. Příběh má díky svému výjimečnému námětu i další mety. „Kniha a posléze filmová verze příběhu dráčka skutečně slibuje nevšední zážitek malým i velkým, tady je alespoň malé poodhalení napínavého příběhu, který na vás v knížce čeká,“ odhaluje Šiška.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám