Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Moderátorka Adela Banášová doplnila knižní trh pro děti pohádkovou knížkou Zapomenuté slovenské pohádky. Napsala ji sice už ve dvaadvaceti, nezměnila ale ani čárku. Do češtiny by ji sama přeložit nezvládla, takže si to vzala na starost její sestra, překladatelka Mária Zinburgová, a překlad do dětské řeči dolaďovala i Adelina neteř Natali.

"Moje maminka výtvarnice mě vedla k tomu, že dárky se mají vyrábět, a ne kupovat. Nejsem až tak zručná, tak jsem volila cestu, že něco napíšu a k tomu nakreslím obrázky. Takže to byl původně vlastně dárek pouze pro moji maminku. A po deseti letech mne jedno slovenské vydavatelství oslovilo s jiným nápadem na knihu, který jsem odmítla. Ale ukázala jsem jim tohle, líbilo se jim to a vydali to," odvyprávěla nám Adela příběh knihy.

Budou si jednou pohádky číst i Adeliny děti? Moderátorka jednou potratila, nyní je vdaná a s o deset let mladším manželem Viktorem Vinczem, který ji na křest knihy doprovodil, se jim miminko zatím počít nepodařilo. "Těžko říct. Děti jsou, když člověk otěhotní," krčila moderátorka rameny s tím, že to nechává plynout.

"Ani se to jinak nedá. Tedy ty věci se dají nutit, ale já si myslím, že děti jsou něčím mezi nebem a zemí, že i ve chvíli, kdy si myslíme, že jsme si to zařídili, tak jsme si to vlastně nezařídili. Děti považuji za dar a život je krásný s nimi, ale dokáže být krásný i bez nich. Je potřeba věci brát tak, jak jsou. Takže se nad tím nezamýšlím, protože s tím nemůžu nic udělat," uzavřela.

Reklama

Další články

Načítám