Hlavní obsah
Článek

Už při přímém přenosu předávání státních vyznamenání bylo na hereckém nestoru Janu Skopečkovi (92) vidět, že byl z medaile naměkko a velmi si okamžiky ocenění užíval! Super.cz se podařilo získat fotky ze zákulisí, na kterých je vidět, jak herec i přes vysoký věk po akci překypoval energií.

„Před ceremoniálem byla audience oceněných s doprovodem u prezidenta. Oba dva trápí stejné neduhy, špatně chodí a špatně slyší, tak o tom žertovali. Vše se neslo v legračním, přátelském duchu,“ řekl Super.cz David Laštovka, hudebník a novinář, který překvapivě Skopečka na tuto slavnostní událost doprovázel.

„To mě opravdu potěšilo a je to pro mě čest, že si Honzík vybral právě mě. Moc si přátelství s Jendou vážím, ale nikdy by mě nenapadlo, že zrovna já budu mít možnost být jeho doprovodem při tak významném ocenění,“ tvrdí muž, který se s hercem zná od doby, kdy jeho kapela Kroky Michala Davida vydala Skopečkovi cédéčko plné jeho zhudebněných textů.

I na rautu se k herci všichni chovali mile. „K našemu stolku si přišla sednout třeba paní Yvetta Simonová. To bylo moc přátelské setkání po letech. Znali se spolu a dlouho se neviděli. Stejně tak Honzíka přišel pozdravit Zdeněk Troška. Zavzpomínali na Kameňák, který spolu točili. Dokonce si Jenda vybavoval i dialogy z této komedie, které si s panem režisérem připomněli,“ říká Skopečkův doprovod.

„Na rautu si Jenda dal řízečky a pak pár sladkostí. A na oslavu jsme si spolu připili červeným vínkem. Pak jsme plni zážitků odjeli do domova pro seniory, v kterém Jenda pobývá. Objali jsme se, uložil jsem ho a rozloučili jsme se,“ dodal Laštovka, který je rád, že se státní vyznamenání, které prý kvůli zraku Jan Skopeček chvíli postrádal, naštěstí zase brzy našlo.

Reklama

Další články

Načítám