Hlavní obsah
Článek

Ženy v Británii budou brzy živitelkami rodiny. Rostou jim rychleji platy, je mezi nimi více kvalifikovaných profesionálů a zřejmě brzy převezmou roli těch nejlépe placených. Muži se tak v mnoha případech stanou těmi, kteří budou nosit do rodinného rozpočtu méně peněz, a kteří tak zůstanou doma na rodičovské dovolené s dětmi.

Britské ženy ve věku 22 až 29 let totiž už dnes dostávají v průměru vyšší hodinovou mzdu než muži stejné věkové skupiny. Také podle studie Institutu Chartered Management vydělávají manažerky mezi 20 a 30 roky více než stejně staří manažeři. A za poslední rok vzrostly platy žen o 2,4 procenta, zatímco platy mužů jen o 2,1 procenta.

„Podle mě je to velmi zajímavé, protože pokud dnes ženy kolem pětadvaceti let věku vydělávají více než muži, otevírá se možnost, že bychom mohli být svědky toho, že se ženy budou jako více vydělávající člen rodiny vracet do práce a muži zůstávat s dětmi doma,“ míní Mary Curnock Cook, šéfka britského Úřadu pro administrativní záležitosti přijímacího řízení na univerzity a vysoké školy (UCAS).

Reklama

Další články

Načítám