Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dvaapadesát let by Osmanymu Laffitovi hádal jen málokdo. Známý módní návrhář o sebe pečuje průběžně a nenechává nic náhodě. Na první estetický zákrok v oblasti obličeje se chystá ale až nyní.

„Je mi 52 let, a to si myslím, že je nejvyšší čas se o sebe začít více starat a pokleslá víčka mě opravdu trápí. Jednak z důvodu estetického. Když někomu radím, jak má vypadat, tak musím sám dobře vypadat. A také z důvodu zdravotního. Těžká padající víčka pociťuji hlavně při práci, a není to vůbec příjemné,” vysvětluje své motivy designér.

Ve své tvorbě je Laffita maximalista a často provokuje okázalostí. V otázce plastické chirurgie je ale naopak velmi zdrženlivý. „Nejsem ten typ člověka, který by řešil, že si musí zmenšit nos nebo něco zgruntu změnit. Mým vzorem je Sophia Loren, která sice v průběhu života podstupovala zkrášlovací zákroky, ale vždy to bylo přirozené. Nikdy nešla do nějaké velké proměny, ale když jí něco v obličeji kleslo, tak si to nechala upravit do původní podoby,” popisuje svůj vzor návrhář.

Návrháře si na klinice Yes Visage vzal do parády primář Martin Molitor. „Osmany u nás bude podstupovat operaci víček a zvednutí obočí. Je pravda, že tento výkon je kombinovaně estetický i léčebný, což znamená, že kromě toho, že bude lépe vypadat, tak se mu uleví od pocitu tíhy a únavy večer,” říká plastický chirurg, kterého jsme se také ptali, jak dlouho bude pacient po zákroku omezený. „První týden se musí více chránit, v druhém týdnu budou oči ještě o něco citlivější a po druhém týdnu by už měl zvládnout úplně všechno.”

Osmany je přesvědčený o tom, že jako rodilý Kubánec má dobrou genetickou výbavu a věk se na něm příliš negativně neprojevuje. „Naše kůže stárne pomalu. Žádné obrovské vrásky nemám, na rozdíl od některých stejně starých nebo mladších kolegů, kteří vypadají jako vymačkaný citron,” směje se Osmany Laffita.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám