Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Jiřího Hromadu, emeritního prezidenta Herecké asociace, v posledních letech potkáváme především na pohřbech zesnulých kolegů, kde mívá proslovy. Jedno vzletné slovo vždy střídalo druhé, takže když pak najednou ten samý hlas uslyšíme znovu, ale tentokrát v pozici, kdy s kadencí pěti sprosťáren za vteřinu se sebe chrlí jednu vulgaritu za druhou, nestačíme se divit!

Hromada je jedním z hlavních hlasů extrémního animovaného seriálu South Park, kde se pro silnější slovo nikdy nejde daleko. Ale podle váženého herce je to v pořádku. A baví ho to!

„Herecká profese by nebavila ani herce, ani diváky, kdyby byla stále jedna a tatáž. Právě tam se ukazuje, jakou má herec schopnost proměňovat se. A mikrofon je jednou z nejtěžších disciplín. Tam nemůžete použít nic jiného než hlas. Tím hlasem ukazujete i charakter postavy,“ vysvětluje, proč dabéry baví i drsnější role.

„Pro mnohé herečky bylo dabování nádherným dobrodružstvím. Protože na divadle byly stereotypně obsazovány do jednoho typu rolí. A najednou před mikrofonem mohly hrát blechy i slona a udělat tím radost od děti až po ty nejdospělejší,“ dodal Hromada.

Související témata:
South Park

Reklama

Další články

Načítám