Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Až takovou silnou smršť nevole určitě nečekal! Když se ukázalo, že syn nedávno zesnulé Věry Špinarové (†65) Adam Pavlík odmítl převzít vyznamenání od prezidenta Miloše Zemana s vysvětlením, že o ceny nestála a hlavy státu si nevážila, roztrhl se doslova pytel s drsnou kritikou, která ani náhodou neutuchá! Hlasujte v anketě na konci článku.

Kritici Adamovi vyčítají, že by nešlo o vyznamenání od hojně kritizovaného prezidenta, ale od nich. Houfně prý na Hrad psali, aby tak Zeman učinil.

„Zkazil jste a pošpinil tímto postojem to čisté, co vděční fanoušci pro Vaši maminku chtěli. Měl jste tam poslat vnučku Věry, kterou měla tak ráda! Kvůli chvilce zviditelnění se zaprodal i Adam, z toho by jeho máma byla moc moc smutná. Nám fanouškům bylo šumafuk, když jsme posílali na Hrad návrhy, kdo to předá. Tady šlo jen o Věrku,“ píší někteří.

„Vyznamenáni nebylo určeno pro nějakou nulu Pavlíka, ale pro paní Špinarovou. Její povedený syn z toho dělá politiku, nabobtnává a honí si ego,“ pokračují další.

Objevily se i zjevné podivnosti. „Máma nebyla zbavena svéprávnosti, aby za ni rozhodoval syn s jakousi Heidi. Je to hanba, styďte se navždy,“ uvedl jeden z fanoušků cosi, co nám hlava nebere.

Adam Pavlík už dříve naznačil, že by byla ostuda postavit jeho matku po bok některých lidí, které Zemana za poslední čtyři roky vyznamenal (šlo třeba o jeho podporovatele nebo o bývalé vysoké komunistické kádry). A nyní se ještě jednou k celé věci vyjádřil, když kritikům vzkázal, že je škoda, že podobné návrhy na Hrad neposílali už za života jeho maminky.

„Věřte mi, že toto rozhodnutí jsem nezávisle na sobě konzultoval kromě rodiny také s lidmi, kteří ‚Špinarku‘ znali jako přítelkyni, kamarádku, znali ji velmi dobře profesně a taky důvěrně. Drtivá většina byla pro odmítnutí. Někteří se dokonce vyjádřili, že to skoro vypadá jako kalkul prezidentské kanceláře před prezidentskými volbami,“ uvedl Adam.

Myslíte si, že syn Špinarové měl odmítnout vyznamenání od Zemana?
Určitě, byl jí nejblíž a věděl, co si myslí
56,9 %
Ani náhodou, fanoušci mají před názory rodiny přednost
43,1 %
Celkem hlasovalo 7733 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám