Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Hlavní představitelka seriálu Cizinka, britská bývalá válečná sestra Clair, tráví po válce v roce 1945 líbánky ve Skotsku. Když se tam dotkne záhadných menhirů, propadne se v čase o dvě stě let zpátky.

Hlavní zápletkou dramatu je přitom fakt, že Clair se v minulosti setkává s předkem svého muže, který je mu sice podobný, ale povahově je jeho pravým opakem.

Je totiž velitelem anglické vojenské základny a je to pravý drsňák té doby. Ctižádostivý, bezcitný a dost krutý. Claire se ovšem zamiluje a provdá za horala Jamieho Frasera. A právě s ním si v seriálu střihla postelovou scénu.

Představitelkou Claire je irská modelka a herečka Caitriona Balfe a seriál je zatím asi jejím největším hereckým počinem. Jejího milého, Jamieho Frasera, pak ztvárňuje Skot, sportovec tělem i duší a doposud převážně divadelní herec, který nevynechá jedinou příležitost navléknout na sebe kilt, Sam Heughan.

Související témata:
Outlander

Reklama

Další články

Načítám