Hlavní obsah
Článek

V 60. letech byla Claudia Cardinale (79) sexsymbolem z filmového plátna. Dodnes je ráda středem pozornosti, i když se z její tváře vytratil dřívější půvab. Kinematografie sice její krásu uchovala pro další generace, herečka však stárne, stejně jako její publikum.

Claudia své nejslavnější filmy jako 8 1/2 či Gepard natočila už před půl stoletím. Příští rok uběhne 50 let také od premiéry westernu Tenkrát na Západě, s nímž okouzlila i americké publikum. Ikona italské kinematografie už teď patří mezi legendy, ale svou filmografii nadále rozšiřuje. Cardinale není stále připravena odejít ze scény.

S pracovním nasazením to herečka vzhledem ke svému věku samozřejmě nepřehání. Když se ovšem objeví nabídka vystoupit v některé z italských televizních stanic a zavzpomínat na zlaté časy, ikonická herečka svou tvář ráda vystaví před kamerami. Claudie už samozřejmě vypadá úplně jinak než v časech, kdy byla sexsymbolem. Samotná krása by z ní však hereckou legendu neudělala. K tomu je potřeba mít i talent, který se s věkem nevytrácí.

Reklama

Další články

Načítám