Hlavní obsah
Jiří Nedvídek
Článek

Tak tohle spojení překvapí asi úplně všechny! Interpretka pomalých zamilovaných balad Jitka Zelenková (73), která léta dělala křoví Karlu Gottovi, spojila své tvůrčí síly se zpěvákem a provokatérem Brunem Ferrarim. Na světě je nový duet s tajnosnubným názvem Věci, o kterých se nemluví.

„Říkali jsme si, že by se nějaký duet na desce dobře vyjímal a Jitka nám přišla ze všech zpěvaček jako nejlepší řešení. Z nápadu se zrodil plán a já zhruba za týden poté zavolal Jitce a nabídl jí spolupráci. Reagovala skvěle a byla okamžitě pro. Když se bavíte s Jitkou, tak máte pocit, že mluvíte s mladou holkou, lidí jako je ona se čas netýká. Když jsme se sešli ve studiu, zjistilo se, že jsme všichni tři Blíženci a podle toho také nahrávání vypadalo. Hodina práce a dalších šest hodin zábavy,“ vzpomíná na natáčení Bruno Ferrari.

Samotný klip bude ve výsledku vypadat asi dost perverzně. Je to patrné už z fotografií, které si můžete prohlédnout v naší fotogalerii. „Natáčení klipu byl zábavný happening se skalpelem a řetězy. Já jsem trávil většinu času buď svázaný v kufru auta, nebo přivázaný řetězem na židli, která byla zavěšená na jeřábu. Jitka mi měla během natáčení rozřezat obličej skalpelem a produkční bohužel přinesla skutečný, ostrý skalpel. Nejvíc jsem se bál, když mi Jitka šermovala po čtyřech skleničkách vína skalpelem před obličejem. Přežil jsem a jsem za to rád,“ dodává s úsměvem kontroverzní umělec.

Natáčení písně i klipu si zjevně užívala i stálice populární hudby, která letos slavila padesát let na scéně. „Natáčení mě moc bavilo, protože celý klip je trochu úchylný a ujetý, ale je to nadsázka a zábava. Já vystupuji v roli starší taxikářky, která sbalí Bruna Ferrariho a prožije s ním noc. Když zjistím, že má Bruno mladou ženu, tak ho unesu a mučím. Natáčení s takhle bezvadnými lidmi bylo tak příjemné, že jsem přežila i třináct hodin na jehlových podpatcích,“ řekla ke své nové zkušenosti Jitka.

Všichni hudební fajnšmekři, kteří by tuhle dvojku chtěli vidět živě, mají šanci. „Spolupráce s Jitkou Zelenkovou vyvrcholí 11. listopadu v pražském Rock Café, kde spolu zazpíváme zmíněný duet během křtu mého nového alba Ayahuascero,“ dodal závěrem Bruno.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám