Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Dana Morávková je u diváků velmi oblíbená, takže není divu, když ji oslovují různé firmy usilující o přízeň žen, aby se stala jejich tváří. Modeling ale rozhodně není její prioritou a to, jak vypadá, je prý zatím zejména díky genům. Jednou bude i krásnou babičkou. Ostatně její syn Péťa už má rok a půl přítelkyni, tak by to hrozit mohlo.

Pořád ještě necháváte svůj vzhled na přírodě a vyhýbáte se plastikám?

Zatím k nim nedošlo. Ale mám ráda kosmetické procedury a vyzkoušela jsem metodu, která má dodávat kolagen a zpevnit kontury obličeje. S botoxem a dalšími invazivnějšími věcmi určitě ještě počkám. Ale nikdy neříkej nikdy. Nic a nikdo mě k tomu nenutí. Herečka by měla mít aspoň nějaké drobné vrásky, aby bylo vidět, co hraje, a neusmívala se, když ji někdo trápí. Na druhou stranu, ať si se sebou každý dělá, co chce.

A s čím si tedy vystačíte vy?

S kosmetikou jednou za čtyři týdny. Na tu chodím velmi ráda. Zároveň u toho relaxuju, protože doma to nestíhám. Mám ráda i ošetření těla, ale nic invazivního. A pak používám kvalitní krémy a důkladně se odličuju. Nedávno jsem si přivezla sadu s denním, nočním a očním krémem a sérem z Japonska, a vyšlo to asi na deset tisíc korun. Mohu ale poděkovat hlavně genům, dobrou pleť mám dědičnou, stejně jako vlasy.

Takže jste nikdy nemusela používat ani žádné vlasové kúry?

Díky bohu ne. Když vlasy zkrátím na mikádo, za chvíli mi dorostou. A to i přestože ty moje dostávaly pořádně zabrat, když mě od třinácti barvili na blond. To bylo do jednoho německého filmu. A blondýna jsem byla ještě v Princezně husopasce. Pak už byly menší změny, například mezi Rodinnými pouty a Ordinací v růžové zahradě. Kdyby někdo jiný prošel tolika změnami, tak mu ty vlasy vypadají.

V tom vám ženy mohou jen závidět. Jen o figuru se už asi musíte starat víc, ne?

To ano. Ráda si jdu zatancovat. Manžel si na to, bohužel, nepotrpí. Tancovat se mnou chodil, jen dokud jsme se nevzali. Teď už mi k tanci maximálně zahraje na piano. Nemá cenu ho nutit. Životem jsme spolu protančili skoro dvaadvacet let. A pak dělám sestavy malým gymnastkám, u toho se také hýbu dost.

Jaký je váš recept na odpočinek?

Zůstat doma v pyžamu a číst si.

Čekají vás nějaké pracovní novinky?

Pořád točím Ordinaci, dotočila jsem VIP vraždy, hraju v Divadle Bez zábradlí. Práce je dost. Včetně navrhování kabelek. Kromě toho mám i dabing. Hodně mě to baví. Zrovna máme nový seriál na Primě, kde máme s Jiřím Dvořákem hlavní role.

A co syn, půjde ve vašich a manželových šlépějích a bude se věnovat kultuře?

Je mu devatenáct, letos maturuje. Jeho zájmy se pohybují kolem literatury a psaní. Takže se bude hlásit na nějaký humanitní obor. Určitě to nebude nic kolem matematiky, chemie a fyziky. V tom je po nás.

Už má holku?

Už rok a půl. Je to bezvadná, milá holčička. Vycházíme spolu výborně.

Tak hlavně aby nepospíchali s vnoučátkem, že?

Podle mě ti mladí lidé chtějí hlavně studovat a cestovat. A já se jim nedivím.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám