Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Přes deset let býval ostříleným automobilovým závodníkem. Asfalt a vůni benzinu vyměnil za taneční parket a baletní piškoty, aby si tak splnil svůj dětský sen.

Sophie Rebecca (37), která započala svou proměnu v ženu před dvěma roky, se stala vůbec první transgender baletkou, která absolvovala na britské Royal Academy of Dance.

Sophie začala balet studovat ještě jako James. Byla ale nucena odejít poté, co se její učitel dozvěděl, že se snaží o změnu pohlaví.

Zpět byla přijata až když škola zrušila nařízení, které žádalo, aby školu mohly dokončit pouze ženy, které se také jako ženy narodily. To se stalo až v roce 2013.

„Nejsem transgender, protože tančím. A netančím, protože jsem transgender. Tančím, protože jsem prostě tanečnice. No a zároveň jsem transgender. Je to vášnivý způsob, jakým se vnímám. A tak je to také dokonalé. Takhle jsem to totiž já,“ řekla Sophie v jednom rozhovoru BBC.

Reklama

Další články

Načítám