Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Manželka slavné rockové hvězdy Roda Stewarda, známá fotografka Penny Lancaster (46), se ve čtvrtek během rozhovoru v televizním studiu rozplakala. Rozhodla se totiž svěřit s jedním velmi střeženým tajemstvím.

Šlo o sexuální napadení, jemuž byla vystavena, když v módním průmyslu začínala. Tehdy jako mladá nezkušená modelka navštívila byt jistého módního návrháře, který ji do něj nalákal pod záminkou seznámení se s velmi vlivnými lidmi. V bytě ji ale zdrogoval a pak zneužil. V té době byla ještě panna. „Nikdy jsem do té doby sex neměla, takže to bylo fakt děsivé. Snažíš se pak předstírat, že se to nikdy nestalo,“ vylíčila, jak se následně cítila.

„Byl to člověk, se kterým jsem pracovala, slíbil mi, že se setkám s velmi zajímavými lidmi. A já byla tak naivní, že jsem mu důvěřovala.“

„V pití jsem měla nastraženu drogu, a já si kvůli tomu na některé úseky vůbec nevzpomínám. Nevím, jak se to přesně stalo. Jen vím, že se stalo, že byl na mně a užíval si to. Opravdu si na víc nevzpomínám. Bála jsem se to někomu říct,“ vysvětlila v emocionálním vystoupení. Pak vyzvala všechny matky, aby, pokud se stanou obětí podobného útoku, své dcery všemi prostředky podpořily.

Svědectví o incidentu, který má Penny Lancaster za sebou, přišlo v době, kdy byl za mnohonásobné sexuální útoky, kterých se měl pravidelně a často dopouštět hlavně na herečkách, které usilovaly o nějakou roli v jeho filmech, slavný hollywoodský producent Harvey Weinstein. Počet takto zneužitých žen, které si to tehdy nechaly pro sebe, narůstá každým dnem, je mezi nimi jedno slavnější jméno než druhé a Weinsteina zřejmě čeká velmi náročný soud. A to ještě není vše.

Za zmíněný bezprecedentní nátlak byl producent následně valnou hromadou firmy, kterou sám založil před více než deseti lety, okamžitě odvolán z funkce předsedy představenstva. Záhy byl vyhozen i z Akademie filmových umění a věd, která uděluje Oscary. Britský filmový institut (BFI) pak také zrušil jeho čestné členství. A aby toho nebylo málo, Weinsteinova britská manželka, módní návrhářka Georgina Chapman, minulý týden oznámila, že manžela opouští.

Reklama

Další články

Načítám