Hlavní obsah
Článek

Camila Coelho Nery (29) z Brazílie od dětství strašlivě trpěla rozchodem svých rodičů a smutek řešila sebevražedným způsobem. Doslova ho totiž zajídala. Tehdy se projedla až k silné obezitě. Když vážila už 92 kilogramů, věděla, že je zle.

Ve svém sebeklamu si vsugerovala, že nikoliv ona, ale všichni ostatní jsou tím problémem. „Neměla jsem pravdu, podle mého názoru byli všichni ostatní vinni tím, že jsem obézní, tedy kromě mě. Cítila jsem se jako odpad společnosti. Neměla jsem ani žádné šaty, které by mi sedly,“ dodává.

Poté, co již nemohla sehnat vhodné oblečení, přemohl ji stav absolutní deprese. A tehdy z její strany padlo zásadní rozhodnutí, které lze označit jako bod zlomu. „Šla jsem do obchodu s oděvy, vešla jsem do šatny, abych si nějaké vyzkoušela, ale žádné oblečení mi nepadlo. Hrozně jsem plakala. Byl to strašný pocit a uvnitř jsem se rozhodla, že se potřebuji změnit,“ říká.

Bylo načase! U Camily se totiž začaly projevovat závažné zdravotní problémy. „Byla jsem také v dost špatném zdravotním stavu a často jsem se probouzela během noci s dušností,“ podotýká.

Největší změnu však musela provést ve své vlastní hlavě a od základu změnit svůj pohled na stravu. „Ztratila jsem kila, když se můj vztah k jídlu začal vytrácet. Začala jsem cvičit a poměrně často se snažila meditovat. Začínala jsem chápat, že jídlo je jen jídlo a že nebude řešit mé problémy,“ říká.

Během roku dokázala Camila zhubnout 30 kilogramů a vypracovat si nádhernou postavu i sebevědomí. „Když jsem ztratila váhu, můj život se dramaticky změnil, protože, jak jsem si tím procesem procházela, stávala jsem se silnější ženou. Dnes se cítím schopná splnit si jakýkoli sen, který mě napadne,“ dodává.

A jaké že Camila zapojila kouzla a čáry? „Řekla bych, že tajemství každé úspěšné diety je její dobrá organizace. Musíte si koupit zdravé jídlo, vezměte si ho kamkoliv a vytvořte si ze cvičení rutinu. Věřte, že je to možné a je to to nejlepší, co pro sebe můžete udělat,“ podotýká.

Reklama

Další články

Načítám