Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Je skoro divné, že se v Česku, po klesajících číslech sledovanosti některých vysílaných, chronicky známých a za ta léta vyčpělých reality show, doposud neobjevila licence původem britského projektu s názvem Gogglebox. Poprvé byl odvysílán na jaře roku 2013 a jeho popularita stále roste. Tím pádem se i z účinkujících stávají rázem silně zářící hvězdy, protože show má obrovskou sledovanost.

Jednou takovou je i Australanka Isabelle Silbury z aktuální série. Té se zcela změnil život. Z šedé, muži opomíjené myšky bez sex-appealu je náhle celebrita, kterou obletují, kdekoliv se jen objeví. A to dokonce i tehdy, když se vysvlékne do plavek a předvede svoji rachitickou, neforemnou figuru. Když se začátkem týdne objevila na pláži v Melbourne, někteří muži ihned projevili zájem o seznámení. Isabelle dlouho nevybírala a jeden sympaťák měl rychle štěstí. Půvaby této ženy můžete ostatně zhodnotit v naší galerii.

Nutno podotknout, že projekt Gogglebox je až fatálně jednoduchý a někteří kritici se s jeho rostoucí popularitou zřejmě nikdy nesmíří. Jde v podstatě o to, že se do nějaké skupiny přátel nebo rodiny umístí dvě kamery, které pak v obýváku snímají reakce účinkujících na různé televizní pořady. Zdá se vám to příliš primitivní, než aby to na trhu obstálo? Zdání ovšem klame. U televize jsou všichni schopní se pohádat a posunout debatu zcela jiným směrem, takže je to spíše o mezilidských vztazích než o tom, „co jde zrovna v telce“.

Britský mediální magnát a producent Stephen Lambert, který Gogglebox, stejně jako celou řadu dalších podobných seriálů, produkuje, si mne ruce. Za 4,5 roku existence pořadu se jeho licence prodala do celkem 16 států, včetně Polska a Slovinska. Nejúspěšnější je samozřejmě v domovské Británii, kde ho aktuálně vysílají už 11. sezónu. Pak je Belgie, kde jej zařadily postupně hned dvě konkurenční televize, a na třetím místě je Austrálie. Program získal také 8 mezinárodních ocenění včetně prestižní ceny BAFTA TV.

Reklama

Další články

Načítám