Hlavní obsah
Článek

Potkaly se v divadle Semafor, kde obě hrají, a padly si do oka. Dáša Zázvůrková a Bára Smejkalová se rozhodly připojit se k ochraně a pomoci opuštěným psům a pejskům z množíren. Na to konto se nafotil i kalendář Dej pac, v němž je podpořili i další kolegové z branže.

"S nápadem přišla Bára, která mě oslovila a já okamžitě souhlasila, protože jsem velká milovnice psů. Měla jsem ovčáky Vanilku a Kellynu, ale teď už bych na psy neměla čas, tak mám kocoura, který se aspoň jmenuje Pejsek. Daly jsme to dohromady a oslovily známé osobnosti, které máme rády, a ten kalendář pro organizaci Home for Pets všichni nafotili," řekla nám Dáša.

Myšlenka to není úplně nová. Nejdéle na projektu kalendářů na psí charitu pracuje další herečka Patricie Solaříková. "O konkurenci to není, mám pocit, že toho rozhodně ještě není dost. S Patricií se naopak navzájem podporujeme, protože pomoc je pořád potřeba," upřesnila Bára. "Rády bychom pomáhaly psům, kteří zatím žijí v dočasné péči a nemají vlastního páníčka, k jejich umísťování do rodin. A také týraným zvířatům, s nimiž se špatně zachází," dodala.

A plánují holky třeba o nějaké charitativní představení na jejich domovské semaforské scéně pro páníčky se psy? "To je zajímavý nápad. Ale zatím plánujeme koncert," řekla za obě Dáša.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám