Hlavní obsah
Článek

Ani ostřílená muzikálová zpěvačka a výborná tanečnice Leona Machálková (56) nezvítězila v konkurenci dvacítky uchazeček pro roli Lucrezii Borgii. Místo alternace Báry Basikové (61), které se uvolnilo díky těhotenství zpěvačky Radky Fišarová (46), obsadila půvabná zrzka Iva Marešová.

Protože o obsazení rozhodovala i samotná Bára Basiková, velkou roli zřejmě sehrálo, že to není poprvé, kdy ji Iva Marešová alternovala. Střídaly se už v představeních Obraz Doriana Graye nebo Dáma s kaméliemi v divadle Ta Fantastika.

Iva Marešová zvítězila v konkurenci dvou desítek uchazeček a porazila ostřílené muzikálové hvězdy jako Leonu Machálkovou nebo Michaelou Noskovou. Ten nejtěžší úkol ale zpěvačku teprve čeká. Své o tom ví Bára Basiková, která v Lucrezii excelovala již před sedmi lety v Národním divadle.

„Lucrezie je jedna z nejtěžších muzikálových rolí, které jsem zpívala. Zkombinovat těžké pěvecké party s pohybem dá opravdu zabrat,“ svěřila se Basiková. „Lucrezia by měla být něžná, přitom ale v sobě skrývat nebezpečné tajemství,“ prozradila Bára kritéria, podle kterých vybírala náhradnici za těhotnou Radku Fišarovou.

Rozhodující slovo ale stejně nakonec padlo na tvůrce muzikálu – autora libreta, choreografie a světelné koncepce Libora Vaculíka, autora hudby Petra Maláska, textaře Václava Koptu a profesora hudby Eduarda Klezlu. Zda volili dobře, se ukáže v březnu 2012, kdy se muzikál vrací na prkna Divadla Hybernia.

Reklama

Další články

Načítám