Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Už dva měsíce pobývá Helena Houdová (44) se svými dětmi v Česku, což je pro bývalou topmodelku nezvykle dlouhá doba. V minulosti kráska dlouhodobě žila v New Jersey, po rozpadu manželství trávila s dětmi čas na plážích Střední Ameriky, v pralesích na Sumatře a nyní se chystá zase brzy změnit adresu. „Děti teď moc zajímá starověké Řecko a Řím. Chystáme se tedy na cesty po Řecku a Itálii,” prozradila cíl své další cesty alternativní kráska.

V cestách po celém světě modelku neomezuje školní docházka dětí. Helenini tři potomci Daveed Jakub, Darien a Deia totiž do školy nechodí. „Děláme tzv. unschooling. Následujeme jejich zájmy, o věcech si čtou a na konkrétních místech si je můžou osahat,” říká Houdová a dále nám vysvětluje pro nás ne zcela pochopitelný systém: „Když budu mít pocit, že vyšly školu, tak jim objednám certifikát, podepíšu ho a oni můžou na výšku,” řekla.

Po vzdělávací cestě po Řecku a Itálii by chtěla Helena s dětmi vyrazit do Austrálie a projet kontinent v obytném karavanu. Ještě si ale není jistá, jestli by tak náročnou trasu zvládla uřídit.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám