Hlavní obsah
Článek

Není to tak dávno, co se herečka a spisovatelka Ivanka Devátá, kterou čtenáři jistě znají také jako bývalou ženu Josefa Vinkláře, musela poprat se zákeřnou nemocí. Rakovina střev ji ohrožovala na životě. Podívejte se na rozhovor, v němž otevřeně přiznává, jak vše probíhalo!

Ivanka Devátá je celý život známá jako velká optimistka, takže když přišla informace, že jsou její zdraví a život v ohrožení, na rozdíl od mnoha jiných onkologických pacientů se nezhroutila.

„Slzu jsem od té doby neuronila. Ani jednu! Šla jsem domů a říkala si, že těch 82 let bylo krásných a že na něco umřít musím,“ směje se neuvěřitelně pozitivní umělkyně. Potkali jsme ji na křtu jubilejního desátého filmového kalendáře jejího kamaráda Aleše Cibulky.

„Funguji už asi měsíc. Jezdím na besedy, především do knihoven. Nejvíc mám besed v knihovnách. Dostanu moučník, kávu, vyjednám si, že si mohu zakouřit. Pak mluvím, což mi činí potěšení, navíc mi za to dají kytku a peníze. V domě si myslí, že mám nového šamstra, protože každý den mi tam přibývá jedna nová kytice,“ prohlašuje pobaveně Devátá.

Ta vypadala bezvadně, byť říká, že neduhy stáří se už objevují. Už deset let přesluhují její umělé kyčle, bolí ji kolena, ale vážně si nestěžuje. „Mám i další problémy. Je to věkem, nedá se nic dělat,“ dodává naprosto v klidu.

Reklama

Další články

Načítám