Hlavní obsah
Článek

Karel Gott (†80) zásadně odmítá všem médiím říct svůj názor na to, že ho část národa chce mít za příštího prezidenta. „Když o tom začnu mluvit, novináři si na mně smlsnou. Cokoliv bych řekl, bude to špatně,“ říká Mistr. Pro Super.cz ale udělal výjimku a nakonec přiznal, proč nemůže na Pražském hradě vystřídat Václava Klause.

„Představa, že bych já mohl být na Pražském hradě, je úplně směšná,“ řekl nám Karel Gott. Ten doteď své názory tajil z obavy, že pokud by se vyjádřil, někteří by se domnívali, že si snad o nejvyšší ústavní funkci u nás nepřímo říká.

„Musím se tomu usmát. Každý rozumný člověk ví, že to není možné. Musel bych přestat zpívat,“ říká „božský Kája“ a při této myšlence se skoro zhrozí. Kvůli nim se oženil až v úctyhodném věku. Je jisté, že i kdyby se nechal přemluvit a v přímé volbě občanů se prezidentem stal, prakticky by se mu zhroutil svět. Nyní vydal novou desku Sentiment plnou písní zahraničních i českých autorů a nadšené reakce kritiků a fanoušků mu dávají chuť do další práce.

„Ztratil bych poslední zbytky soukromí. Léta bych předem navíc musel studovat protokolární věci. Vždyť ani nevím, jak se kladou věnce,“ dokazuje jako vždy svou pověst naprostého profesionála Karel Gott. „To zkrátka nejde,“ dodala nakonec největší česká osobnost showbyznysu.

Související témata:
Věnce

Reklama

Další články

Načítám