Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Jejich fanoušci jsou zděšeni, volají o ohrožení demokracie a cenzuře. Řeč je o dvojici moderátorů Frekvence 1, která si říká Těžkej Pokondr, a nyní tvrdí, že jí došla trpělivost s vedením rádia. To na druhou stranu brání moderátor Luboš Xaver Veselý. Hlasujte v anketě na konci článku!

Miloše Pokorného a Romana Ondráčka štve, že si šéf stanice „dovoluje“ zamítat jim hosty, a to i zahraniční megahvězdy. U těch, včetně Robbieho Williamse, mu prý vadí, že by se rozhovor nevedl jen v češtině. Vše vygradovalo ve chvíli, kdy šéf Pokondrům nepovolil novináře Jaroslava Kmentu kvůli tomu, že propagovat jeho knihu kritickou k Andreji Babišovi by krátce před volbami nebylo vhodné.

Oba moderátoři nejposlouchanějšího pořadu u nás si ale nechtějí do výběru hostů nechat dál mluvit. A přestože se s nimi přes urážky svého bosse stanice snaží dál vyjednávat, trvají na tom, že Frekvenci 1 opustí.

Stanici naopak brání kolega Pokondrů Luboš Xaver Veselý.

„Trvám na tom, že za víc jak patnáct let jsem cenzuru na Frekvenci 1 nezažil. Mimořádně si kolegů vážím, jsou bezvadní moderátoři. Dělají to dobře. Moc jsem ale nepochopil ten veletoč. Nevěřím tomu, že by jim někdo zakazoval nebo přikazoval hosty. Doufám, že to ostatní kolegové také potvrdí. Tak to tam nechodí,“ prohlašuje Xaver.

Podle něj má ale každý pořad svůj dramaturgický záměr a dramaturga, což podle něj možná Pokondři nepochopili.

„Někdo za vysílání zodpovídá. Kdybych byl já v roli dramaturga a rozhodoval se, jestli vzít do vysílání Jaroslava Kmentu, který 14 dní před volbami vydává knížku o politikovi, tak bych také rozhodnul tak, že ho do vysílání vezmeme až později. A to si ho vážím a mám ho rád. Podle mě se v tomhle rádio rozhodlo skvěle,“ dodal Veselý, který si myslí, že se situace urovná.

Co si myslíte o případném konci Těžkýho Pokondra na Frekvenci 1?
Byla by to škoda, mám je rád/a
25,3 %
Vůbec by mi to nevadilo, nemusím je
10,6 %
Je mi to fuk, ale je kolem toho zbytečné haló
64,1 %
Celkem hlasovalo 463 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám