Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Patrik Děrgel (35) patří k našim vycházejícím hereckým hvězdám. Diváci už ho měli možnost vidět v celé řadě seriálů a patří k hercům, kteří to dotáhli až do Národního divadla (tam divačkám ukázal svou vypracovanou postavu).

A navíc je tento idol dívek a žen pyšným tatínkem syna Vavřince, kterého vychovává s herečkou Markétou Frösslovou. Ne vždy ale hraje jen prvoplánové krasavce. V seriálu z lékařského prostředí Modrý kód totiž jeho postava záchranáře Pavla skončí hodně špatně.

Na Patrikovi se pořádně vyřádili maskéři, kteří ho doslova znetvořili. Pohledný herec v rámci své role zachraňoval děti v hořícím domě. Sám to však pořádně schytal a utrpěl těžké popáleniny.

Nutno podotknout, že jako popálený muž vypadal věrohodně a jen málokdo by tohoto sympaťáka poznal.

Jak mu bylo, když se viděl celý ohořelý? „Tím, že se maska připravovala dvě a půl hodiny, tak si na to člověk postupně zvyká. Jinak by to byl určitě šok,“ prozradil Děrgel, který při přípravě takto náročné masky musel spolupracovat.

A to dokonce tak, že utrpěla jeho mužnost. „Musel jsem se totálně depilovat, oholit všechny chlupy a vousy, protože by se při sundávání latexové masky strhly,“ popisoval herecké strasti Děrgel.

Tři čtvrtě roku práce na seriálu aspoň Patrikovi přineslo nový pohled na práci záchranáře: „Moc jsem o ní nevěděl, ale práce na seriálu mě utvrdila v tom, jak moc je to dobrodružná profese. Opravdu je obdivuji. Třeba i to, jak dokážou přijít z práce, uvařit si večeři a žít normální život, protože to, co zažívají v terénu, je často šílené,“ uzavřel Děrgel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám