Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Petra Špindlerová se už deset let věnuje cvičení jógy. Protože jí samotné to hodně pomáhá, chce to dopřát i těm, kteří nemají na lekce finanční prostředky. Proto založila nadaci YogaHelp, která bude přispívat na cvičení pro hendikepované, seniory a další lidi, kterým by jóga prospěla, ale nemají na to.

"Nadaci jsem založila 21. června na Mezinárodní den jógy. Na první akci, kterou pořádáme, jsem si dovolila pozvat své kolegy a kamarády, aby namalovali hrneček s jógovou tematikou. Ty se pak musí vypálit, aby tam motivy držely, a půjdou do dražby, a kdo si bude chtít koupit výtvor nějakého umělce nebo sportovce, tak nás svými financemi podpoří," vysvětlovala Petra.

"Sama jógu cvičím přes deset let a díky ní jsem klidnější. Je to hezké vyrovnání energií s hraním. Slovo herec se řecky řekne hysterión, z toho je to snad jasné. A klidová protiváha je pro mne jóga. Dává mi to rovnováhu v životě. Někdo si dá na zklidnění po představovaní panáka, já si zacvičím," usmívala se Petra.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám