Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Aktuální počasí nás vybízí spíše k myšlenkám na zimní radovánky. Když jsme se ale naposledy potkali s Janou Strykovou, zavzpomínala ještě na letní prázdniny. Možná se sama chtěla v myšlenkách trošku zahřát.

„Letošní prázdniny jsem prožila odpočinkově i pracovně, podařil se mi příjemný koktejl obojího,” uvedla herečka. Léto bylo skvělé i díky synovi. „Miluju horské výšlapy, na ně je přeci jen ještě malý. Ale na delší výlety už jezdíme,” uvádí Jana, kterou jsme potkali na výstavě Game On.

Herečka se v prostředí expozice mapující vývoj a budoucnost počítačových her cítila nejdřív trošku nesvá, ale brzy se jí zde zalíbilo. „Hrát počítačové hry mě nikdy nelákalo. Zblízka jsem se s nimi poprvé setkala až při natáčení Ordinace, kdy moje postava celé noci “pařila” onlinovky. Každopádně ani po natáčení jsem ke hrám nezískala pozitivnější přístup. Mám však malé dítě, které už od narození sahá lačně po telefonu, takřka nic ho nezaujme tolik jako právě počítače,” říká Jana, které se zatím daří obojí před dítětem skrývat.

„Vím ale, že nastane doba, kdy před počítačovými hrami neuniknu. Proto jsem přišla na tuto výstavu. Zajímají mě hlavně přednášky, které slibují nahlédnout trochu blíže do světa her, umět rozeznat, která hra dítě dokáže rozvíjet, a která naopak ne. Doufám, že po její návštěvě už budu vědět, co časem pustit svému synovi, a mít u toho snad i dobrý pocit,” říká Jana.

Strykovou za pár dní čeká premiéra ve Studiu DVA. „Na tu se samozřejmě moc těším! A potom Jáchym, Jáchym, Jáchym. Čas strávený s ním je velká radost,” dodává Jana Stryková.

Reklama

Další články

Načítám