Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Muzikálový herec Roman Tomeš byl jedním z účinkujících na křtu kalendáře Dej pac ve prospěch projektu pomoci psům odebraným z množíren. Sám má doma pejsky, tak přispěl rád, a přišel zahrát na ukulele. Na to hraje i svému malému synovi Kristiánovi, pro kterého skládá písničky a vymýšlí pohádky.

"Synovi hraju skoro pořád, tedy i na piano, a myslím si, že má hudební nadání. Opakuje tóny, dokonce je i v tóninách. Na to, že mu je sedm měsíců, tak je to frajer. Kdyby ještě existoval pořad Zpívá celá rodina, tak by nám to vyhrál," myslí si manžel zpěvačky a herečky Michaely Tomešové, že syn zdědil jejich geny.

"Když malého uspáváme, tak hodně improvizuju, zpívám mu na nějakou melodii vlastní texty za pochodu. A mám v plánu nějakou velkou písničku, aby měl památku, až vyroste, že mu táta nechal vzpomínku na jeho dětství," dodal.

Uvažuje i o pohádkové knížce, ale tak milá, jako napsaly díky vyprávění svým dětem Petra Svoboda anebo Markéta Hrubešová, by asi nebyla. Možná by byla dokonce mládeži nepřístupná.

"Ohlasy na Facebooku, kde mě sledovali, jak malému pohádky vyprávím, byly četné a líbilo se to. Tak jsem uvažoval, že bych nějaký soubor udělal. Ale byly to praštěné pohádky a taky dost sprosté a divné. Tak se spíš bojím, že by mě za to zavřeli, kdyby se to mělo předčítat dětem. Vyprávěl jsem třeba Kristiánovi, jak jsme ho s Míšou počali, a nejsem si jistý, jak by tohle děti vzaly, nebo spíš jejich rodiče," uzavřel Roman. Tak jsme mu vymysleli název, pod kterým by to možná prošlo: Romanovy pohádky pro děti určené pouze pro dospělé.

Reklama

Další články

Načítám