Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Už příští úterý čeká Emily Janečkovou, dceru operní pěvkyně Terezy Mátlové (48) a producenta muzikálů Ples upírů a Fantom opery Františka Janečka (79), velké sólové vystoupení. Desetiletá holčička si na vzpomínkovém koncertě k 25 letům prvního uvedení muzikálu Bídníci v Česku střihne roli malé Cossety.

"Doma se připravujeme s maminkou. Vždycky si to zazpíváme a mamka hraje na klavír," řekla nám holčička a její maminka ji doplnila, že už svůj part dcera umí lépe než ona sama. Trému prý malá nemá. "Emilka má dobrou paměť, a když se něco naučí, tak ke trémě není důvod. Je šikovná, a kdyby měla trému, tak by ani nemělo smysl, aby někde něco předváděla. Ani z toho pak člověk nemá radost," mínila Tereza Mátlová.

Slavnostní koncert Proms Gala není pro Emilku prvním veřejným vystoupením. Chodí roky do Kühnova dětského pěveckého sboru. Zpívá díky tomu v Národním divadle, v karlínském divadle a od loňska i v muzikálu Ferda Mravenec. Ale její školní docházku to nepoznamenává. "Mám samé jedničky, ve škole mi to jde," pochlubila se nám Emilka.

Reklama

Další články

Načítám