Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Před lety moderovala první seznamovací show na Primě Balírna, od moderování už ale herečka Tereza Šefrnová zběhla k mnoha dalším činnostem. "Tehdy mne z Balírny přetáhli k reality show Odhalení, kde už jsem nechtěla stát před kamerou, ale psala jsem scénáře," upřesnila.

V rámci projektu na ochranu goril nížinných, které jsou jedním z nejohroženějších druhů, napsala i sérii krátkých pohádek Mojánky. "Byly přeloženy do mnoha jazyků, a když jsme se během souvisejícího projektu Toulavý autobus, jehož patronem byl Karel Poborský, dostali do Kamerunu, dozvěděla jsem se, že se podle nich učí místní děti francouzsky," vzpomínala.

V současné době Tereza pendluje mezi Českem a Spojenými státy, kde napsala i doktorandskou práci na DAMU o americkém filmovém průmyslu a setkala se s řadou legendárních tvůrců, mj. s Woodym Allenem.

A také si splnila sen a vydala knihu. Jmenuje se Holka drzá, lesk a bída českého šoubyznysu s podtitulem Jak spadnout pod slavnýho ženáče a zůstat celá. "Psala jsem ji čtyři roky a na vydání čekala, dokud nebudu mít skvělý vztah a muže, s nímž chci zůstat do konce života. A toho mám," vysvětlila na křtu, kam ji přišli podpořit herečtí kolegové Milan Šteindler, Jan Antonín Duchoslav, Mahulena Bočanová, Lukáš Pavlásek či Martin Stránský.

"Ráda bych podle knihy vytvořila i One woman show, se kterou bych jezdila, a možná také film. Ale to je ještě hudba budoucnosti," dodala Tereza.

Reklama

Další články

Načítám