Hlavní obsah
Článek

Na muže neměla moc štěstí, krásná misska Elisavet Charalambidu byla po rozchodu s exmanželem Kateřiny Kristelové (44), hokejistou Martinem Tůmou, dlouho sama. Nezoufala ale, tvrdila, že si ji láska najde. A stalo se.

Na představení jejího charitativního projektu pro nadaci Solnička, která pomáhá dětem s cystickou fibrózou, komiksového kalendáře Fantastická třináctka, ji doprovodil nový partner. "Jsme spolu tři čtvrtě roku a klape nám to," řekla Super.cz rozzářená Elisavet. Její přítel pro nás nebyl neznámou tváří. Grafik David Martínek totiž chodil také s bývalou Miss ČR Kateřinou Průšovou (40), přítelkyní Leoše Mareše (47) Monikou Koblížkovou a šuškalo se i o pletkách s Agátou Prachařovou (38). Snad i proto se vyhýbal focení a museli jsme vytáhnout jeho archivní snímek s Katkou.

A o co jde v kalendáři, kolem kterého se slavnostní večer točil? „Každá hvězda má svého umělce a každý umělec má svoji hvězdu. Spolu tvoří jeden měsíc v duchu komiksových hrdinů, fantasy kouzelníků a éterických divoženek s nadpřirozenými schopnostmi,“ vysvětluje koncept projektu jeho patronka Elisavet Charalambidu.

V nových rolích a podobách tak vystupují herečky Dana Batulková, Alice Bendová, Adéla Gondíková, Lucie Benešová a Mahulena Bočanová, zpěvačky Marta Jandová a Ewa Farna, herci Miroslav Etzler, David Gránský a Milan Peroutka, moderátoři Jan Kraus, Libor Bouček a Martin Čermák, zpěvák David Kraus, kuchař Marek Raditsch i samotná ambasadorka Solničky Elisavet Charalambidu. Jako hrdiny svých pohádkových příběhů je znázornili mladí umělci, kteří mají s komiksem větší či menší zkušenosti. Každý má svůj osobitý styl i specifické pole působnosti od malby a kresby přes grafiku až po tetování.

Několik přítomných známých tváří nám svěřilo, jak se jim jejich komiksové vyobrazení líbí a jaký je jejich oblíbený hrdina. „Pro mě jsou vzory a hrdiny moje rodina, moje máma, moje přítelkyně. Komiksového hrdinu nemám. Do projektu jsem se zapojil rád, protože se mi líbí, jak Solnička pomáhá a chtěl jsem se stát toho součástí,“ řekl zpěvák a moderátor David Gránský.

Dalším hrdinou fantastické třináctky je populární zpěvák Milan Peroutka. „Kdo by nechtěl být superhrdina? Obzvlášť když to někdo tak krásně namaluje. Můj oblíbený hrdina byl jednoznačně Superman, ten z osmdesátých let. Dokonce můj bratranec měl jeho kostým, takže jsme si často hráli, že natáčíme Supermana,“ přiznal. „Pro mě byl taky superhrdina Rumburak s Arabeliným prstenem. A pozor, teď před premiérou Krysaře jsem si splnil sen. Anička Slováčková mi půjčila prsten Arabely, který má její maminka z natáčení. A funguje,“ doplnil se smíchem.

„Můj nejoblíbenější komiksový hrdina je Karel IV. od Jonáše Ledeckého,“ prozradil nám zpěvák David Kraus. „Protože jsem pyšnej, že máme takového českého superhrdinu, který opravdu ve skutečnosti byl. V dětství jsem měl několik oblíbených komiksových hrdinů, samozřejmě Superman, Batman, Joker, kapitán Amerika,“ dodal Kraus. „A miloval jsem Hulka. Chvíli jsem měl i pocit, že jsem Hulkovi podobnej. Chtěl jsem mít účes jako on, takovou tu ofinku. Pak se mu to malinko pocuchalo a zešílel. A zelená je moje nejoblíbenější barva. Hulk je takovej bio. Ze všech hrdinů vlastně nejvíc,“ dodal.

Křest kalendáře si nemohly nechat ujít ani kamarádky zakladatelky Solničky Aleny Bradáčové, modelky Aneta Vignerová (36) a Jitka Nováčková (31). „Já jsem celoživotní fanynka komiksů díky mému bratrovi. Dokonce si je i sám vytvářel. Mám ráda Supermana a Batmana,“ svěřila se na křtu Aneta. „Já jsem milovala Mirka Dušína z Rychlých šípů. Blonďák, namakanej. Jinak kdybych si měla vybrat, líbilo by se mi být jako Lara Croft,“ přiznala Jitka.

Reklama

Další články

Načítám