Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Kdybyste ji potkali na chodníku, asi byste se za ní ohlédli. Jen těžko byste do půvabné studentky Molly Smith (24) z kanadského Vancouveru řekli, že ještě nedávno vypadala jako tanker plný sádla.

Jenže tomu tak bylo. Molly byla strašně rozmazlený lenoch. Její odpor k pohybu se navíc zvětšoval s tím, jak postupně kynula. Ke své do nebe volající lenosti byla totiž ještě extrémně „rozežraná“. A prakticky jediné, co pozřela, byla silně kalorická strava z fastfoodů. Nic jiného jí tak nechutnalo. Když se dnes za svým předchozím životem ohlédne, musí se smát.

„Rozhodně jsem měla závislost na jídle. Ta rostla úměrně s mojí nedostatečnou motivací. Když jsem na tom byla váhově nejhůř, byla jsem jen pesimistická a jako by vnitřně uražená. Cítila jsem se, jako by mi svět něco dlužil,“ vzpomíná Molly na pomyslné dno své nezdravé existence, od něhož se ale odrazila, když někoho potkala. Někoho, kdo pro ni začal být důležitý. A ona konečně pocítila motivaci se svým životem něco provést. „Byla jsem velmi deprimovaná, nejistá si sama sebou. Zabojovat s nadváhou je mnohem více duševní než fyzická výzva,“ vysvětluje Molly, které se podařilo shodit více než 40 kilogramů.

„Tehdy jsem měla jen samé nároky, ale sama jsem se nikdy za své chování necítila být zodpovědná... Ztráta hmotnosti mě ale zcela změnila. Pomohla mi být odhodlaná a lépe si život organizovat,“ vypráví Molly.

Nejtěžší na celém procesu hubnutí jí přišlo nevzdávat se s každou novou překážkou. Ke svému cíli se přibližovala pomalu, ale rovnoměrně. Pravda, celý ten proces odstartovala docela drasticky - hladověním. Ale brzy zjistila, že tudy cesta nevede. „Začněte pomalu, chůzí. A zaměřte se především na vaši stravu. Nenechte se na začátku strhnout k tvrdému tréninku, mohlo by vás to za chvíli odradit. A co je nejdůležitější, pořizujte mnoho svých fotografií a buďte trpěliví,“ radí všem, kdo jsou na tom podobně, jako bývala ona.

„Všichni se snaží hubnout. Je to těžké. Kdyby to bylo snadné, každý by měl dokonalé tělo,“ dodává krásná štíhlá blondýnka s úsměvem.

Reklama

Další články

Načítám