Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Nejen fanoušci, ale i její přátelé a kolegové se rozloučili s nedávno zesnulou herečkou Květou Fialovou (†88). Pražské divadlo ABC, v němž působila, se zaplnilo květinami i smutečními hosty. Poslední rozloučení se konalo přesto, že sama představitelka Tornádo Lou z Limonádového Joea si pohřeb nepřála.

Říkala, že až na takový okamžik dojde, lepší by bylo, kdyby si na ni lidé zavzpomínali, zapálili svíčku a otevřeli šampaňské. To proto také v divadle nechybělo.

Její dcera Zuzana Hášová se totiž rozhodla, že dá možnost těm, kteří její maminku obdivovali, aby se s ní mohli rozloučit, i když si to nepřála. Žádostí totiž přišlo tolik, že to už nešlo přehlédnout.

Čestnou stráž u rakve Květy Fialové během posledního rozloučení drželi kolegové Iva Janžurová, Jiřina Bohdalová, Eliška Balzerová, Dana Batulková, Libuše Švormová, Václav Postránecký, Antonín Hardt, Ladislav Trojan, Jaromír Meduna. Na herečku na pohřbu zavzpomínali Naďa Konvalinková, ředitel Městských divadel pražských Ondřej Zajíc, Petr Nárožný a geolog Václav Cílek. Ze záznamu zazněl hlas Květy Fialové a Václava Havla. Na závěr rozloučení za zvuků písně Náměšť od Jaroslava Hutky na jevišti připili přátelé herečce šampaňským.

Některé možná překvapilo, že pohřební služba hereččiny ostatky dovezla do divadla před devátou hodinou ranní překvapivě v bílé rakvi, kterou obvykle pozůstalí vybírají pro mladé zesnulé. Není ale přeci povinnost držet se zavedených tradic.

Květa Fialová zemřela v úterý 26. září poté, co jí několik dní předtím selhalo srdce a z Alzheimerova centra, v němž dva a půl roku žila, ji sanitka převezla do nemocnice.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám