Hlavní obsah
Článek

Bývalý kameraman Paul Stevenson (36) z Velké Británie doufá, že poté, co se mu podařilo shodit více než polovinu tělesné hmotnosti, sežene nyní také peníze na odstranění obrovské masy povislé kůže, aby přestal podle vlastních slov vypadat jako „vyfouklý balón“. „Kdybych měl na operaci, mohl bych se vrátit k fotbalu, boxovat, jezdit na kole, běhat a vůbec si tolik užívat života...“ vysvětluje. Jenže operace stojí 15 tisíc liber, a ty Paul nemá.

Paulova váha začala prudce stoupat po smrti jeho matky v roce 2000. Od té doby začal trpět také panickými atakami, které vyústily až ve stavy, kdy se obával otevřít vchodové dveře vlastního domu a vyjít ven. Téměř pět let tak až na výjimky neopustil svůj domov.

Během návštěvy lékaře se dozvěděl, že doslova zírá do ústí hlavně, a pokud se nepokusí o změnu, dozajista brzy zemře. Paul se proto rozhodl pro implantaci žaludečního bypassu a začal hubnout. Díky značně omezenému přísunu stravy se mu podařilo z původních 327 kg zhubnout na 143 kg.

„Doslova jsem umíral každým dnem, ale díky pomoci, které se mi dostalo, jsem nyní schopen začít znovu žít. Mám štěstí, že mi věnovali tolik energie, jinak bych před dvěma lety zemřel,“ děkuje všem, kteří mu s hubnutím pomohli.

Reklama

Další články

Načítám