Hlavní obsah
Článek

Svou profesi si vysnila už jako malá holka, když sama sebe v první třídě ve škole nakreslila s mikrofonem v ruce před publikem. Do světa šoubyznysu pronikla v šestnácti letech jako vokalistka ve své době kultovní hudební skupiny. Zpívala rokenrol a bigbít, na hlavě nosila velké natupírované „cosi“ a ještě netušila, že se za pár let stane jednou z nejvýraznějších zpěvaček porevoluční pop music. Už víte?

Dnes je na hudební scéně Ilona Csáková (53) zabydlená už více než třicet let. Kromě popu, který ji v devadesátých letech přinesl největší hity i popularitu, zase pravidelně zpívá s kapelou Laura a její tygři, hraje v muzikálech a také velmi tíhne k jazzu a swingu. A právě v tomhle duchu připravuje album, které by mělo vyjít příští rok na jaře.

„S kapelou Golden Big Band Prague Petra Soviče jsme se rozhodli v nových úpravách a aranžích natočit takový reprezentativní průřez mou hudební dráhou od začátků až po současnost. Nebudou chybět ani dvě úplné novinky a duet s Karlem Gottem,“ říká Ilona s tím, že první vlaštovku z alba by chtěla do světa vypustit už na podzim.

„Nový jazzově laděný singl se bude jmenovat Pořád jsem to já a doufám, že se bude líbit nejen mým skalním fanouškům,“ dodala pěnice a máma dvou synů, která právě dnes slaví své sedmačtyřicáté narozeniny.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám