Hlavní obsah
Článek

„Někteří diváci mě asi mají rádi,“ prohlásil v jednom z rozhovorů Jan Tříska (†80), který v sobotu nešťastnou náhodou spadl z Karlova mostu, dlouhé minuty měl hlavu pod hladinou Vltavy a na následky bohužel v pondělí zemřel. Větu, kterou pronesl, nyní houfně potvrzují převážně Pražané. Na místě, kde došlo k tragédii, vytvořili improvizované pietní místo!

Hvězdu Obecné školy (hrál kantora Igora Hnízda), Radúze a Mahuleny nebo seriálu Záhada hlavolamu (Velký Vont a Široko) diváci obdivovali. A není divu. Jeho herectví bylo živelné, hrál do roztrhání těla a jako málokomu jste mu věřili, že je opravdu postavou, do které se na divadle, ve filmu či v televizi převtěloval.

Hold mu nyní fanoušci dávají na Karlově mostě tím, že mu přinášejí květiny, zapalují svíčky a nosí na místo také jeho fotografie. A to přímo tam, kam si chodil před každou důležitou prací pro posvěcení shůry. Dotýkal se jedné ze soch, rozjímal a doufal, že mu tento herecký rituál přinese štěstí.

„Milovala jsem ho už jako patnáctiletá holka. Byl pohledný a charismatický. A to oboje mu vydrželo do konce. Měla jsem šanci se s ním jednou náhodou potkat, a musím říci, že tak galantního muže, který uměl mile zalichotit, aniž by byl vtíravý, jsem ještě nezažila. A samozřejmě byl geniální herec. Proto teď od neděle, kdy jsem se o tom pádu dozvěděla, často pláču. Tušila jsem, že to může být fatální. Je mi to moc líto,“ řekla našemu redaktoru zhruba šedesátiletá obdivovatelka herce.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám