Hlavní obsah
Článek

Herečka Marie Doležalová (37) vyhrála StarDance, kde potkala svoji velkou láskou, tanečníka Marka Zelinku, s nímž jí to pořád klape. Její blog Kafe a cigárko si oblíbili čtenáři natolik, že byl vydán i knižně. A teď se podle něj dokonce natočil seriál pro Stream.cz. Jen už ten název trochu neplatí. Maruška přestala kouřit a i kávy se skoro vzdala.

"Že se někdy podle mého blogu bude točit, mě doopravdy nenapadlo. Na začátku jsem ani netušila, jestli to budou lidi číst. Kdyby mi někdo tenkrát řekl, že budu jednou hrát v seriálu podle mého blogu sama sebe, asi bych se smála," svěřila nám Marie, která už nyní o hereckém zákulisí, jímž její blog zaujal tak, že dokonce vyšel knižně a dostal cenu Magnesia Litera, nepíše.

"Moje psaní o hereckém zákulisí už na blogu skončilo. Zakončilo se vydáním knihy a teď to pokračuje seriálem. Blog teď funguje trochu jinak. Píšu tam spíš o své rodině a takové melancholické články. Změnilo se to. Zkouším si, co by se mi chtělo psát. A blog je můj svobodný prostor, kde si testuju, co bych chtěla," vysvětlila.

I s kouřením přestala, už před rokem a půl. "Už na StarDance jsem chtěla přestat, ale nešlo mi to, protože když se trénovalo, tak to cigáro za odměnu jsem si nedokázala odepřít. Mám ze sebe radost, protože jsem se snažila několikrát přestat kouřit a nepodařilo se mi to. Teď už můžu tvrdit, že nekouřím," je na sebe pyšná herečka.

"Už ani to kafe skoro nepiju. Vím, že jsou to malé závislosti, ale chtěla jsem si vyzkoušet, jestli to zvládnu i bez toho. Takže Kafe a cigárko skončilo dvakrát. A potřetí v podobě seriálu začíná," smála se Marie, vedle níž se v seriálu objeví i její kolegové jako Jan Cina (36), Milan Šteindler anebo Hana Vagnerová (41).

Kouřit se tam ale prý nebude. "Bála jsem se, jestli tam někde nebude scéna s cigaretou, ale naštěstí není. On totiž ten název znamená, že když si ti herci dají kafe a cigárko, jsou sami sebou. A ono je to o tom, jací jsou herci v zákulisí. To pojmenování je přenesené, vyjadřuje tu pohodu," uzavřela.

Reklama

Další články

Načítám