Hlavní obsah
Článek

Pomalu už nebude hrát česky, angličtina Karla Heřmánka mladšího je tak dobrá, že si ho vybírají produkce z anglicky mluvících zemí. Čeká ho natáčení v Los Angeles a v angličtině hraje i v Praze. Kvůli natáčení amerického filmu se ale musel nechat zarůst.

Karel má po premiéře hry Na konci světa, After The end, v Divadle Na prádle, kde hraje společně a Američankou Victorií Hogan, kterou jste mohli tu a tam zahlédnout v jedné z mnoha zahraničních produkcí, které se v u nás natáčí, např. Britannia a Genius.

„Naučit se text o sedmdesáti stranách pro mě byla velká výzva a přiznávám, že velmi náročná, ale zároveň jsem tím potvrdil pravidlo, že všechno jde, když se chce,“ říká Karel Heřmánek junior. A o čem že hra s trochu strašidelným názvem pojednává?

Nevšední situace přivádí Louise (Victorii Hogan) a Marka (Karla Heřmánka ml.) do protiatomového krytu, kde řeší boj o přežití. Nemohou ho opustit, takže není jiné řešení, než zůstat spolu. Postupem času vyjde najevo, že možná nejde o pouhé životy, ale o skryté touhy a přání. Až krajní meze ukáže skutečné záměry a charaktery těchto dvou postav.

„Žánrem by se tato inscenace dala připodobnit k filmu Trainspotting. Je moderní, humorná, svým způsobem syrová, drsná i vulgární. Diváky bych pozval už jenom proto, že se v krajních až extrémních situacích každý trochu sám pozná. A proč by si to neměli nechat ujít? Protože uvidí, co tady ještě nebylo. Hra se u nás uvádí v české premiéře,“ doplnil Karel.

V polovině října už Karel odjede na zahraniční natáčení snímku Capio režiséra Aleksandara Kostice. Jde o sci-fi, pro které musí být právě takhle zarostlý. Jeho postava je kdesi rok zavřená jako pokusný králík, a má působit zanedbaně. "V divadle to museli přežít. A stejně tak moje žena," smál se Karel.

Jeho manželka Nikol Kouklová opravdu ze změny vizáže svého muže nadšená není. "Mně se Karel líbí trochu zarostlý. Myslím tím ale strniště, protože ho to zestaršuje a přidává mu na mužnosti. Když je hladce oholený, může hrát pomalu maturanty, což je ale zase pro herce dobré, že se takhle může proměnit relativně za malou chvíli. Už se ale těším, až doma zase budu mít normálního Karla, ne takovýho Rumcajse," uzavřela Nikol.

Reklama

Další články

Načítám