Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Pro celou rodinu to bylo bolestivé období, a i dceři Kristýně Frejové maminka Věra Galatíková (†69) dodnes dennodenně chybí. V prosinci uplyne deset let od chvíle, kdy naposledy tato laskavá žena a fantastická herečka opustila tenhle svět. Kristýna je s ní přesto v neustálém spojení, prý ji často varuje!

Jakýmsi médiem je přitom jedenáctiletá dcera Kristýny.

„Ráchelka má dar. Má obrovskou empatii, říkám o ní, že je elfka. Je strašně vnímavá na to, jak se cítím. A byla taková odmalička. Z jejích úst někdy přicházejí nedětské formulace a varování, že jsem si to pro sebe vyložila tak, že jsou to vzkazy od babičky Věry. Ona si ji nepamatuje, protože když maminka zemřela, Ráchelce byl rok a půl. Babička Věra pro ni ale i tak vždy byla synonymem dobroty, lásky, empatie a něhy. A to je, myslím, hezký,“ říká Frejová, která jde, co se práce týče, ve šlépějích svých rodičů.

Její dcerce nedávný nástup do páté třídy nezačal zrovna šťastně.

„Moc se do školy nenachodila. Hned asi třetí den si na nějaké školní akci na hřišti zlomila nohu. Teď má na šest týdnů nechodící sádru. Nesla to psychicky velmi špatně, protože je z těch dětí, které do školy chodí velmi rády. Musela jsem zrušit spoustu kroužků na půl roku. Ale nedá se nic dělat,“ dodala Kristýna.

Reklama

Další články

Načítám